Så jobbar vi

 

Första kontakten

Efter första kontakten tillhandahåller Litchi senaste pris- och produktkatalog.
Litchi står till tjänst för att guida igenom sortimentet och de möjligheter som finns. Vi föreslår även passande produkter/kvantiteter byggd på tidigare erfarenhet av försäljning för att på så sett starta upp försäljningen på ett så bra sätt som möjligt.

 

Arbetsmodell för leveranser

 • Ordrar från kunder - grossister, butikskedjor etc.
  Efter vissa deadlines som sätts upp inför varje säsong för varje destination mottas order från lokala grossister på turistorterna. 
 • Beställning till leverantörerna
  Arbetet går över till Sverige och beställningar skickas direkt ut till leverantörerna. Eftersom Litchi (oftast) inte lagrar produkter beställs exakt det som kunderna vill ha. Det gör att vi alltid kan ge bra hållbarhetsdatum på levererade produkter till våra kunder.
 • Packning av varor
  Från våra leverantörer kommer produkterna in till vår mottagningsterminal utanför Helsingborg i södra Sverige. Här omfördelas alla kartonger snabbt och effektivt och packas på pallar till respektive kund.
 • Leverans till huvuddestination
  Åkeri eller rederi kontaktas och varorna fraktas ner via lastbil eller container till huvudestination där kunderna själva får välja om de vill ta hand om transporten inom landet eller om de vill ha leverans till dörr.

Fördelar med Litchi Foods

 • Brett utbud– importören får alla produkter i samma leverans
  Litchi samlar mängder av svenska produkter under samma tak vilket innebär en stor fördel för importören som vill beställa ett brett spektra produkter från olika producenter. Kunden slipper kontakten med varje enskild leverantör i ett avlägset land och får bra priser eftersom vi beställer även för andra.
 • Större volymer leder till lägre priser
  Litchi samordnar många importörers varubehov och verkar på många platser. Detta leder till större volymer som till slut gör att vi kan hålla låga priser på våra produkter.
 • Låga hanteringskostnader för leverantörer
  Våra leverantörer behöver inte arbeta med enskilda importörer eller kunder i länder långt bort utan får i sitt samarbete med Litchi Foods många kunder i en kund. Detta leder bland annat till: 1. Större volymer per order eftersom Litchi sammanställer flera importörers beställningar 2. Samma leveransplats i Helsingborg 3. Samma faktureringsadress.
 • Lokala grossister en fördel för butikerna och hotellen
  En butik eller ett hotell vill gärna ha produkter snabbt i lagom volymer. Därför samarbetar vi med grossister lokalt som har erfarenhet av att distribuera där. Litchi levererar med volym till de lokala grossisterna som i sin tur har produkterna lättillgängliga under säsong.

Litchi Foods är samordnare av svensk/norsk livsmedelsexport till turistnäringen på olika platser i världen. Vi levererar till kliassiska turistområden som exempelvis Kreta, Rhodos, Gran Canaria, Mallorca, Teneriffa och Cypern.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.